wal

En enkel til-og-fra-lapp kan bli den viktigste gaven du gir


Akkurat nå står 500 nordmenn på venteliste for et nytt organ og behovet for organdonorer øker stadig. Det ikke alle vet, er at alt man trenger å gjøre for å bli organdonor, er å si det til sine nærmeste. Og det er nettopp det man gjør med denne enkle, men potensielt livsviktige gavelappen, utviklet av WAL for Stiftelsen Organdonasjon.

På gavelappen står det nemlig en liten, men viktig beskjed:
«Forresten, som en av mine nærmeste vil jeg at du skal vite at jeg er organdonor». 

– Vi ønsket å få frem at hjertet ikke bare er den søte, lille røde klumpen som vi deler haugevis av i meldingene våre. Det er også en muskel som holder deg i live, og som ikke alle er forunt å ha et velfungerende eksemplar av, forteller Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon

I motsetning til det søte og tradisjonelle hjertesymbolet, er gavelappen utformet som et anatomisk korrekt hjerte og, på symbolsk vis, laget av resirkulert papir.

 – I jula er de fleste sammen med sine nærmeste og det er en fin anledning til å fortelle at man er organdonor. Den nye gavelappen gjør dette enklere enn noen gang. Det er også noe fint i at en gavelapp, som i utgangspunkt ikke har noe særlig verdi, plutselig kan redde liv, sier kreativ leder i WAL, Simen Frogner. 

Ideen til gavelappen dukket opp under en idédugnad med hele den kreative avdelingen i We Are Live, og alle har vært delaktige i produksjonen.

vimeo_video_preview